hari nie menu makan malam adalh sardin masak sweet sour.
bahan2 y dperlukan:
1tin sardin
2 ulas bawang putih
3 ulas bawang merah
4 lada
1 biji kentang dipotong dadu
1 biji limau nipis
garam
minyak masak
air
gula
cara2 memasak:
panaskan minyak.
tumis bawang putih, bawang merah dan lada.
masukan kentang dan air.
kemudian masukkan sardin.
untuk tambah perisa, masukkan garam dan gula.
perahkan limau nipis.
kacau sehingga mendidih.
siap untuk dmakan.
dan inilah hasil nye. rasa sweet sour y best.
xcukup rasanye bila dmkan dgn nasi putih.
perhatian:
kami hanya memasak dalam rice cooker je.
hhehhhehhe
jika ada sebarang pertanyaan boleh diajukan kpd saya.
jika ada cadangan atau kritikan pon boleh ajukan kpd saya.
kredit to chef fiq
4 comments:
saya nk kritik masakan anda. saper yg perah limau banyak sangat tu? haha! =D
hahaha..masakan nie hanye gn separuh biji limau nipis je..tapi chef fiq tperah byk..sbb tu kn tukar name masakan ker sardin sweet sour..dia gk y letak gula byk dlm sardin..xpasal2 manis n masam..hhee..
simpler jer nak masak nya yek
@qieranna hehe..ktorg campak2 je..y penting sedap dan boleh dimakan..ktorg cuba manipulate resepi agar boleh dmasak gn rice cooker..sesuai dgn life student..hehe..
Post a Comment