Bicara Hati

Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu.. Ya Muhaimin jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu, agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu.. Ya Rabbana jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu.. Ya Rabbul Izzati jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu.. Ya Allah jika aku menikmati cinta kekasihMu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu.. Ya Allah jika aku jatuh hati pada kekasihMu, jangan biarkan aku bertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu.. Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu..

Sunday, January 23, 2011

dari dapur fiq & dee - sardin masak sweet sour

hari nie menu makan malam adalh sardin masak sweet sour. 

bahan2 y dperlukan:
 1tin sardin
 2 ulas bawang putih
3 ulas bawang merah
4 lada
1 biji kentang dipotong dadu
1 biji limau nipis
garam
minyak masak
air
gula

cara2 memasak:
panaskan minyak.
tumis bawang putih, bawang merah dan lada.
masukan kentang dan air.
kemudian masukkan sardin.
untuk tambah perisa, masukkan garam dan gula.
perahkan limau nipis.
kacau sehingga mendidih.
siap untuk dmakan.

dan inilah hasil nye. rasa sweet sour y best.
xcukup rasanye bila dmkan dgn nasi putih.


perhatian: 
kami hanya memasak dalam rice cooker je.
hhehhhehhe
jika ada sebarang pertanyaan boleh diajukan kpd saya.
jika ada cadangan atau kritikan pon boleh ajukan kpd saya.

kredit to chef fiq

ray dan haniff skuad era di angsana jb

best giler tadi g angsana
mneruskan pencarian shawl utk fik
akhirnye pcarian dapat ditamatkan
hehehhe
ramai giler org kt angsana
semperna pameran penganting dunia raja sehari
mmg meriah
ada jinbara, dan yasin
sempat gak le tgk tapi tkedip mata je
semua ruang legar penuh
dan kt tepi2 tangga pon ramai gak
tmbah plak kiorg nk kejar masa
so tgk dlm ingatan je
nie satu pic y sempat dirakam kan
pameran tu hingga akhir bln nie 30jan
kameraman2 cepat le g ambil gmbar
best
td ramai giler kameraman y hadir
siot je bgaya dgn kamera
mak, nk kamera mctu satu, boleh x?
abg syg, nnti hantaran bg kamera tu ekk..hehe

termakan semangat orang

agak2 korang kenal x sape kt atas tu?
tu lah penulis blog nie
buruk kan
tgh mcuba selendang
hehehhe
bukan out of date style
tapi xde kenyakinan nk pakai kt kls
skrg sume org pakai shawl dh
aku rasa rimas ahhh
tapi bila kwn aku bg galakan
aku nk cuba
ok ker x
kt umah aku pakai je shawl
sbb xde org nk kisah
tapi kt sini
sume org pakai pelik2
aku xberani nk lawan
nnti malu sendiri
huhhuhuh
azam baru nk ubah penampilan
nk bersedia utk kerja
dan dh kn belajar make-up simple
kn biasakan muka dgn benda2 pelik kt muka
utk kelihatan setaraf dgn kerjaya
as sale consultant aku kn ler bergaya
dan ada style
baru org ada feeling nk deal
urus niaga pon lancar
sbb aku kan wanita y lawa
hehehhe
poyo jer..
kihkhikhihkhi
k lah
mau g basuh shawl
baru beli
xbasuh lagi
nk cuba dulu
ok ker x
agak2 korang ok ker aku pakai shawl nie g kls??

Saturday, January 22, 2011

ada bayang itam kt luar

tension..
hehhe..
internet slow
huhuh..
nk update blog pon sangkut2
huhuuu

seram
smlm aku dapat ym kul2 pagi
masih ada insan y xtido ker
dia buzz aku
tanye aku tgh buat pe
OMG..
teringat cite2 seram
ada y pernah ym dgn kwn tapi 'benda' lain y pm
hahahha
ape lagi
aku terus off laptop
takut
download2 pagi le plak
hehhehe

ada movie tkini x kt wayang??
mau tenangkan jiwa nih
huhuu

semalam ptg di Fiestra kt parking lot FAB
huhuuhu
bkenan dgn satu selendang tu
tapi mcm mahal je
or harga dh standard
rm 15???
murah ker tu?
aku nak tapi fikir pakai ker
nnti mbazir plak
huhuhu
jiwa kacau ptg smlm
huhuhu :(

bgn pagi nie
mcm biasa
tido semula pas xde benda nk buat
tgk2 email, berita
pastu tido
bgn sbb bunyi burung kt luar tingkap
hehehhe
mau kejutkan aku bgn pagi
hehhehe
so sweet..

emmmm,
mcne nk dapat duit dgn senang dan banyak??
nk beli byk benda nie
huhuhu

kecewa diri ku
enth knp
jiwa kosong
balak xde dicc
hhuu
kpd siapa harus aku luahkan rasa sunyi
cewah..kahkahkah

~xoxo~

Friday, January 21, 2011

memasak gn rice cooker.

pelik x tajuk tu
tapi benar2 kami buat
bdk asrama katakan
so akn guna cara survival
nak hidup kn lah pandai
hehehhe
kali nie kami masak tom yam kung
tomyam pedas y kaw kaw sampai tsedak
mmg kawkaw kami buat
hahhahah
nangis mata sbb tsedak kuah tomyam
tu baru betul tomyam kung
hehehheeh
anyway,
utk resepi nye
boleh didapati di laman sesawang dibawah

dari dapur fik & dee

dh tgk kan resepi n cara2 mmasak nye
so, ape lagi
selamat mencuba semua
hehehhe

~kredit to chef fik~

jumaat..

tsedar awal hr nie
al maklum lah
hr nie hr jumaat
so xde kls
hehe
tapi rasanye dh byk kali aku tunggak
aku nk g bank
nk g kemaskini akaun
yelah
dh masuk tahun baru
duit bukan nye byk
tapi xmau akaun mati je
hari tu pernah je org bank call
nk 'bunuh' akaun aku
huhuhu
walaupon duit simpan ada celah2 kuku je
tapi aku sayang kt bank tu
ada kenangan tsendiri
aku buka akaun tu pon 
bkn sbb aku nk simpan duit
tapi tarikh nye dan memori nye
hehehhe..

semalam ex-romate datang bilik
saje lepak2
dia tanye ak dgn sape skrg
yelah
sejak menjak nie
couple tumbuh mcm cendawan
y dulu nye mlarang couple
(budjet budak alim- say no to couple)
lately ak dgr dia dh couple
mgata mgutuk org bagus
ak dgr je
layan je
skrg dia plak nk buat onar
islamic dia salah kot
aku y xcukup ilmu pon tau
dia y tlebih ilmu, btudung litup
y aku xleh blah
sbb dia pernah satu masa dulu sound aku
xmau le cite kisah lama
kita bsabar dan doakn agar dia xsesat
dgn kenikmatan cinta dunie
hihihi

mmg xdisangka2
classmate aku rupa2 nye dh lama dh dia couple dgn sorang nie
diam2 ubi berisi
sumber dari Bernama Choioi
wah..
tahniah korang
diaorg couple sweet
rahsia dh lama
hehehhe
masih bertahan
moga2 berbahagia hingga ke anak cucu
opst~
bahagia hingga akhir dunia
hehheh
tu baru betul
ek??

dgr org couple 
aku tiba2 sunyi
sedih mcengkam jiwa
cewah..mau jiwang nie
hehhehe
aku tunggu jodoh
xmau dh cari
lelaki single y bujang
sume xleh dpercayai
just nk enjoy n nk mainkan perasaan je
so,
aku nk biar je
biar diorg y cari aku plak
bukaan nk budjet Hot
tapi aku dh serik
yelah,
lelaki nie ....
emm..
enth
complicated nk jelaskan
masa ada depan mata,
diorg xmau hargai
bila dh lama2 
minta putus sbb dorg tuduh puam tu dh xsesuai
dorg nk cari puam y mcne?
y lawa, pandai, putih gebu
masalahnye
diaorg tu hensem sgt ker
boleh jd imam ker
nk demand y lawa2
tapi perangai mcm letter S
kang dh kena
diorg suka2 mainkan hati perasaan puam
xpe2
suatu hari nnti
Tuhan akan balas
bila mrk dh sayng kt satu puam
sure pasti diorg akn mderita
xpon bila dh kahwen
isteri plak curang
baru mereka rasa mcm puam rasat time diorg dump hati wanita
doa le byk2
hehehhe..

matahari dh meninggi
mau g basuh baju n mandi
hehhehe
~busuk x aku skrg~
hope entry nie x busuk ekk
kihkihkih
y elok kita buat sempadan
t x elok kita jadi tauladan
ambil y jernih
buang y keroh
kita sama2 manusia
hidup mati ku kerana Allah

Thursday, January 20, 2011

nuffnang buat nakal..

pagi2 kasi mood aku jiwa kacau tul
tiba2 iklan nuffnang jd mctu
dh le xde kasi aku ape2 iklan pon
enth mcne lagi harus aku buat
nk marah xtau kt sape
ish..ish..
hantu tul..

teringat aku masa kecik2




muka sume penat2..
yelah..
baru past main baling selipar
hehehe.
utk kenyataan lanjut
baca kt sini:

walaupon aku xnh main benda nie
tapi seronok
betul aku xnah main ms kecik2 dulu
dulu kecik2 ak xde kwn
budak kg pon xde
mak ayah aku xsuka aku g jalan umah org
kt umah sume dh ada
aku xde alasan nk kuar umah
klu aku ckp nk g tgk CD kt umah org
esok nye aku ak beli player CD
so,
xdh le nk bg alasan lagi
hehehhe..
ayah cakap: "anak dara sunti xelok g jalan umah org"
mak cakap,"mak xmau org pinang anak mak kt umah org lain"
paham x ayat kt atas?
mak aku risau
if aku asyid duk umah org je
nnti, sume kt umah org
jgn sampai org datang nk pinang pon aku ada kt umah org lain
hehehhe
maka, 
aku duk ler umah je
huhuh..
main dgn adik2 aku
part y paling best
klu umah hujan
boleh main tanah
main buat biskut
letak tanah atas papan
biar kering bila ada matahari
pastu jd le biskut
boleh main jual2 plak
then,
masa hujan tu
sume adik2 aku duk sibuk nk plastik bag
nk ikat kt kaki
mcm pakai kasut
dh sah basah tapi saje nk ganti selipar
hehhe..
best, terasa mcm itik je
kihkihkih
memandangkan umah aku tiap2 tahun akan hujan dan banjir
so, 
sampai skrg pon aku masih main lagi
tapi kt belakang umah ler
malu siot nk main depan umah mcm dulu2 tu
hehehhehe..

tu lah kisah aku kecik2
kelakar..
mcm2 kitaorg main
tapi pelakon nye hanye 4 org je
adik2 aku
hehehhee..

Wednesday, January 19, 2011

under construction xmjadi

huhuhu..
lihat lah under construction aku..
xmjadi spt y aku mahu
boleh sape2 tolong x??
aku nk letak gambar tu tsusun horizontal
tapi ia still nk duk kt bwah..
huhuh
salah coding
ada sape2 y boleh tolong x?
aku xreti
huhuhuh



:(

Sunday, January 16, 2011

ada ke patut..

 
 
ape pendapat anda ttg watak kt atas tu??
korang kenal x tu sape?
tu lh Dora the Explorer..
knp??
ohh..korang xtau ehh..
betapa ak malu..
ada adik y sengal
ada ke ptt dia ckp aku mcm Dora tu..
 
huhuhu..
keciwa hidup..
huhuhu..

ada ker sama aku nga si Dora tu??


Saturday, January 15, 2011

update blog sikit

bgn pagi2..
xde benda nk buat
update blog sikit
dan belajar tutorial
masih nk ubah lagi
in progress
under contruction
heheh..

Friday, January 14, 2011

MY FIRST GIVEAWAY :)




Syarat2 nye.  ;
  1. follow blog sha
  2. copy url gmba ats ni n taruk dkt blog korg.
  3. promote lahh giveaway ni kat blog korg. n bgtau lahh sbb korg ske buat felt craft ni. sje2 sha nk bce. huhu.
  4. then, tgglkn komen korg dkt post sha ni. Bg url blog korg ye :)
giveaway ni mule hari ni smpai lahhh 27/01/2011. klu lahh sha nk lanjutkan lg sha akn bgtau. :) ade 3 pemenang yg akn dipilih.
Hadiah pemenang pertama je sha akn bgtau :)
-          4 pcs felt size ¼ m (each pcs size 1/4 m)
-          5 m ribbon grosgrain (wrna random)
-          2 packet button 60 pcs
Kain felt tu 2 wrna adlh limited edition pnye wrna. Sha xjual ye. Sha buat simpanan sha. So spe yg dpt 1st prize mmg brtuah. 2 warna lagi korg blh pilih.
Hadiah kedua n ketiga, ble da umumkan pemenang bru sha bgtau.
ni 2 warna special tu. dlm gmba nmpk mcm ade sha jual knn. tp xde sbnrnye. special utk winner :) *warna yg bwh skali tu purple. sha ade jual
GOOD LUCK EVERYBODY! ;)
 
tu sume copy paste dari blog purple shades 
aku dh reti mejahit benda ni
dh cuba dh hari tu
tapi kali nie owner purple shades 
nk kasi hadiah limited edition nie
so join le..
heheheh..

Kami 2nd Giveaway


Syarat - syaratnya :

1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog .
2. Follow blog Kami in the house .
3. Add ' Kami in the house ' di bloglist anda .
4. Copy & paste gambar di atas dan letak di side bar anda dan link ke entry ini .
5. Buat satu entry " Kami 2nd Giveaway " .
6. Tinggalkan link anda di entry ini dan kalau boleh sertakan e-mail address supaya mudah dihubungi nanti .
Tarikh tutup GA ialah 23 Januari 2011 @ sehingga ke penyertaan ke 150 sahaja.


4 FM from Thailand menanti anda .
Pemenang dipilih randomly dengan cabutan bertuah .
 
dan aku bakal jd org last..betul ker??sbb time aku post aku nye link dh 150comment..
huhuhu..
sempat agi kot
try lah kwn2..

Wednesday, January 12, 2011

contest 20 : 1st GA from Aesya



wah...nak join GA Kak Aesya.  Hadiah GA ni yang aku impikan. Comel ! Lihat bawah :P


dah lama nk beg..ada satu pon dh nk buruk
join GA nie ,moga2 bertuah
dapat beg baru le tahun nie..
hehehhe
nie syarat2nye: (copy ekk)

sorry, jejaka2 semua. hadiah utk org pompuan. kalau nk bg adik, kakak, aweks, mak, makcik atau kawan, boleh je join!
  • jadi follower AesyaZealous
  • letakkan banner di entri dan sidebar dan linkkan kpd post ini
  • buat satu entri mengenai GA ini yg bertajuk '1st GA from Aesya'
  • nyatakan moto hidup anda
  • cth :'hidup biar best!'
  • tag 3 org rakan anda
  • tinggalkan link entri anda di comment
  • 2 org pemenang dipilih melalui cabutan bertuah oleh rakan AesyaZealous
  • hadiah? ini! handbag cute.kecik je.

so,
banner dh letak..
moto hidup pan:
"biarlah bersederhana asalkan bahagia"

heheh..
sempoi je kan moto hidup pan
kihkuhih
3mangsa tag kali nie adalah:
1. fik
2.yana
3. ain

Nadya Bubble Give-Away !


INI ADALAH STICKY POST ! SILA SCROLL LAGI BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU !

Syarat-syarat penyertaan :

- Warganegara Malaysia.
- Mesti ada acc blogger / wordpress, kalau tak ada sila sign up sekarang !
- Wajib follow blog Nayda Bubble. HAHA ! Kejam kejam :p
- Buat satu entry tentang giveaway ni. Sila sertakan banner giveaway.
- Tag 2 orang blogger perempuan dan 2 orang blogger lelaki.
- Sila tinggalkan link di entry ini.
Penyertaan yang tidak mengikut syarat-syarat yang ditetapkan diatas, serta-merta akan dibatalkan ! So beware :D Pemenang akan dipilih menggunakan random.org. Untuk melihat senarai peserta, click here.

Tarikh tutup penyertaan : 23 Januari 2011 (birthday Nadd :p) Akan dipercepatkan jika perlu !

Hadiah :

CKIN2U For Him (1)
CKIN2U For Her (1)

Jangan risau, hadiah diberikan untuk kategori lelaki dan perempuan. So, lelaki dapat, perempuan pun dapat ! Hadiah akan ditambah jika penyertaan menggalakkan ! :D Jom ramai-ramai join ! 
so,pan nk tag:
1. fik

note: fik ak doakan ko dapat perfume baru y ko nk sgt nie dan fareez, sila lah join mane lah tau ko dpt perfume nie..bukan ker ko mcari perfumr baru gak..nie GA bg free je..hadiah..~luv Olz~

alamak kn tag 2org lah.
nie group kedua:
3. ain
hehee

rugi sape2 y x follow saya

adalah satu kerugian kpd sape2 y xfollow saya kan
saya budak baru
so blog msh byk y belum tahu
saya tgh belajar dan terokai
klu ada y follow pasti ak teruja
saya mbawa anda kpd GA2 y tsembunyi
iklan2 campaign dan segala info y tkini dari blog orang
saya suka blog walking
byk y saya siarkan kembali
utk memeriahkan blog org lain
rugi nye sape2 xfollow saya

(hehe..poyo je..)

2nd-giveawayatie-nak-kasi-tudung

kali nie blogger azatiesayang buat 2nd Ga
nie syarat2nya....

1.Tuliskan komen korang dibawah n3 ini SAHAJA!..klu komen di box tidak akan diambil kira(Ingat tue...)
.3.Tiada paksaan tuk membuat n3 ttg GA atie nie di blog korang...jika ada,atie amat menghargainya..makasih!
4.Tarikh TUTUP GA pada 30/1/2011 pada pukul 12 tengahmalam!!
5.Cabutan tuk menentukn pemenang2 akan dilakukan olehANAK LELAKI/ANAK PEREMPUAN atie.Keputusan adalah MUKTAMAD!
6.GA trbuka kpd yang tinggal di MALAYSIA sahaja!
senang aje kan..so ape lagi..meh lah join..

mzhany 1st GA

Assalamualaikum…
dengan ini mzhany akan adakan GA yang pertama.

antara hadiah2 nye:



1) vitamin E from bodyshop. yang ni sesuai untuk semua jenis kulit.

2) dan lagi hadiahnya adalah sesuatu yang tradisional dan berasal dari Terengganu.







TARIKH TUTUP MZHANY 1st GA:
21 JANUARI 2011

mau join?


jangan lepaskan peluang
hadiah y dtunggu2
nak set pjagaan tu
heuhhu
windu body shop
skrg dh xmampu nk shopping kt sana
harga dh mahal
dan duit dlm poket dh xde
huhuh..
hope i got this one
hehheheh..
doa2kan lah
~ameen~

Tuesday, January 11, 2011

Give Away cookies raya 2u


Siapa yang nak KASUT????????
Memandangkan blog ni active ketika nak raya sahaja..maka diwaktu2 yg xactive tu, blog ni dok berGA jelah..Dan blog ni gatai nk wat GA buat korg2 semua..biasalah akhir tahun, tukang sponsor dapat BONUS..wakakaka
Jom tengok syarat2 utk mendapatkan kasut...kasut yg bakal pemenang dapat TIDAK sama dgn gambar diatas...

Syarat2:
  1. Menjadi follower blog ini Cookies Raya 2U dan Lily & Auz Homemade Product (tukang sponsor hadiah)
  2. Add blog ni Cookies Raya 2U ke dalam BLOGLIST korg
  3. Letak banner kt atas tu kt SIDEBAR korg, dan linkkan balik ke N3 ni..
  4. TAK perlu buat N3 kt blog korg..tp kpd sesiapa yg rajin nk buat N3 dipersilakan krn ada hadiah bagi N3 yg paling KREATIF
  5. Sila tinggalkan jejak ke'JOIN'an korg kt comment N3 ini sahaja. Kpd korg2 yg rajin buat N3, sila tgglkan link korg sekali ye..
  6. GA ini akan tamat pada 31 Januari 2011 atau bila penyertaan mencecah 150org 
  7. Sesiapa shj blh join, tetapi hadiah akan dihantar berdasarkan alamat di Malaysia shj
Sekian sahaja syarat GA ni..... 
 
tiba2 kasut koyak plak
so sesuai lah join GA nie kan
hehehhe..

sakinhani giveaway



syarat penyertaan mudah : 
# ada blog & malaysian
# follow blog sakinhani
# buat entry bertajuk 'sakinhani giveaway'
# copy banner dan tepek dlm entry & sidebar
# tag 3 blogger dan inform dorg
# tinggal komen kat entry ini sahaja :
id: (id bukan nama blog ya,id nama profil korg tw)
link entry:

# pemenang akan dipilih melalui random.org
# 3 blogger bertuah akan dipilih
tarikh tutup 15 jan 2011

so, disini saya tag kwn2 saya:
1. fik
2. farezz
3. ain

selamat berjaya

Sihat Ceria GIVEAWAY!!!

HADIAH : Botol Air Herbalife (2 Liter)
bernilai RM 37.00 (include postage)
TARIKH TUTUP : 8 Januari 2011

teknik UNDIAN
menggunakan (random.org) untuk menentukan SEORANG pemenang bertuah!!

Kelebihan botol air HERBALIFE :
-Tahan suhu dari -20 celcius hingga 120 celcius
-mudah dibawa ke mana-mana
-ada straw yang tahan lasak (mudah utk minum)

MENARIK kan???

HANYA 4 LANGKAH MUDAH :
1) jadi follower di blog ini
http://idealweightforall.blogspot.com/
2) Letakkan link
http://idealweightforall.blogspot.com/ di blog list anda
3) Buat entry mengenai giveaway ini (promote la sikit ye..) dan letakkan juga banner di atas tu sekali.
4) Tinggalkan comment di
http://idealweightforall.blogspot.com/2010/12/sihat-ceria-giftaway.html mengenai LINK ENTRY anda dan ALAMAT EMAIL supaya mudah kami menyemaknya semula
.
.
.
SETERUSNYA...
soalan ini tidak wajib dijawab tetapi pihak kami akan menyediakan 10 HADIAH MISTERI kepada peserta yang terpilih!!!!

Jawab 2 soalan dibawah ini dan hantar ke emel kamilatun@gmail.com

A- Adakah anda berpuas hati dengan berat badan anda sekarang?

B- Pernahkah anda mendengar tentang produk Herbalife sebelum ini? Apakah pandangan anda tentang produk ini?
Apakah testimoni anda jika pernah makan produk Herbalife?

~ Welcome All to join this Giveaway!~


so ape lagi ditunggu
meh join ramai2
heheh~

LYNN'S BURSDAY GIVEAWAY

Kak Lynn buat GA ni sempena nak birthday beliau pada 18 Januari ni yang ker 35!!!


kak lynn akan pilih 5 peserta untuk mendapat hadiah.
Pemenang dipilih randomly secara cabutan bertuah oleh anak2 bertuah saya.
Hadiah adalah surprise... ala cam hadiah besday gak.

untuk join sama, just klik here.

demi untuk memeriahkan birthday kak lynn,
saya tag kwn2 saya:
1. fik
2. farezz

korang jgn lupa join tau..Tarikh luput jatuh pada 20hb. Januari 2011 iaitu pada hari Khamis tau.

to kak lynn, selamat ulang tahun kelahiran ekk...

Monday, January 10, 2011

If I Were the Green Hornet

Green Hornet



poster 
 
Sypnosis
In the 3D action-comedy The Green Hornet, Britt Reid (Seth Rogen) is the son of LA’s most prominent and respected media magnate and perfectly happy to maintain a directionless existence on the party scene – until his father (Tom Wilkinson) mysteriously dies, leaving Britt his vast media empire. Striking an unlikely friendship with one of his father’s more industrious and inventive employees, Kato (Jay Chou), they see their chance to do something meaningful for the first time in their lives: fight crime. To get close to the criminals, they come up with the perfect cover: they’ll pose as criminals themselves.

If I Were the Green Hornet”, and tell us what you would do to stop crime.
 
if i were the green hornet,
  i will be just like a hero
i want to save the city
i will control all information by using satelic technology
remote control the CCTV
therefore i will know the crime
any time any place
 
as a hero
i must prepare my self with self-defend skills
not just defend using my body but also learn how to use weapon
the green hornet is a man
so, 
as a man
i should know how to take over LOVE
women love hero
love trouble will make man suffer
but as human
we cannot escape from being in love
huhuhuu..
romantic hero story

i can stop the crime if i can make a trust from public
people give their information about crime
do you think it will give problem to public??
of couse not
we can co-operate and solve the crime together
therefore bad guy cannot do crime anymore

awareness is important
i am hero
people will trust me
hehehe..
i really wanna see this movie
please give me the ticket
i wanna be the first women give comment about this story
i like to watch action movie
this film remain me to one action chiness movei
hero wear hornet to hide his identity
and being in love with journalist
and give trouble
the sacrifice
i love this movie
huhuhu..
please give me.
i wanna be a hero too..
:)

GA Suffah Beauty Shop

GA #3 Open now ... Please baca syarat ngan teliti kay ...
1. Mestilah menjadi Follower blog
Suffah Beauty Shop dan litchindebella2u
2. Buat satu post mengenai giveaway ini di blog anda.
3. Letakkan banner bawah ni link kan ngan blog
Suffah Beauty Shop

4. Mempunyai blog
5. Tinggalkan link penyertaan dan email di ruangan komen
6. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 Januari 2011 jam 10 malam


Hadiah yang menanti:-


Pertama - Jungong Slimming Patch KSM Paris (bernilai rm70)Kedua - Super Maxx 5+1 ( bernilai rm55)
Ketiga -
My Girl 5000mg Collagen (bernilai rm49)

hadiah xboleh blah lah weh
mesti join nie
utk maklumat semua
nie lah kebaikan nye:
produck hadiah tuh

Enzim - Memperlahankan pengeluaran lemak dan mempercepatkan pembakaran lemak, berupaya menurunkan kadar lemak dalam organ yang menyumbang kepada penyakit-penyakit kronik serta membantu mengurangkan selera makan.

Fiber - Ia melicinkan usus dan memudahkan proses pembuangan najis, mengurangkan lemak dan paras kolesterol, mengurangkan sembelit, mengatasi masalah buasir, dan membantu menurunkan berat bada
n.

Formulasi hebat bg mereka yg low metabolisme .. sesuai utk yang muda dan yg sudah berusia

Sunday, January 9, 2011

Nestle is good~

Are you an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful?

Take the Wellness Profiler to find out if you’re an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful and gain valuable insights to your approach on nutrition and health. Here’s to the start of a new year, and to a healthier you!

More info, Click Here

first campaign nuffnang

syukur 
alhamdullilah
terima kasih en. nuffnang
krn sudi bg gak
first campaign utk saya
heppy giler
even dh ramai org y dapat byk2 BE or  entah lah
tapi nie first time aku dapat
dh cukup gembira dh
hehehe

nie bukti nye:
heheh..
teruja dan gembira
umpama mcm org baru dapat anak seorg
maka kn jaga dan didik elok2 lah
nie anugerah kpd y tiada
hehehhe..
thanks..
hepy yeah!!!!!!!yeah!!!!!!!..
(Xterkata)
sory klu terover
nie first time kot..
kihkihkih
so,
layan je..
heheh

Friday, January 7, 2011

Blog Review 2011 by Nurulchumel


TERMS AND CONDITIONS
  • Buat 01 (satu) entri berkaitan segmen ini di blog kesayangan korang tu.
  • Make sure letakkan banner ini dalam post korang tu.
  • Letak link segmen ini dalam post korang.
  • Then publish and direct terus letakkan link korang dalam comment form di entry ini.
  • Blog korang akan di-Review dari semasa ke semasa.
 satu lagi blog review
nice
hope akan ramai pendatang y mahu review blog saya
mau ramai kawan agi
i follow u
u follow i x??
huhuuh..
:(

mahu jd awek cun..perfect body look..

Get the Bizzy Body RM1 Deal today!

Still putting on some holiday weight and dreading to lose it off? Boy, don’t we have a crazy deal for you! Bizzy Body, The Slimming Expert is bringing you an amazing offer and there is no way that you can miss this! With only RM1, you are one step closer into getting your perfect figure, perfect shape! Craaaazy offer, right?

Don't wait, head over to http://www.bizzybody2u.com/trial.html and learn more about it!
Share this crazy deal NOW!

I love food, no doubt. And what makes it better is with my undying love, I get to blog creatively & stand a chance to win the #MaxisOmNomNom contest. Blog now!

I love food, no doubt. And what makes it better is with my undying love, I get to blog creatively & stand a chance to win the #MaxisOmNomNom contest. Blog now!

mom, wanna smartphone? join this one..

Om Nom Nom your way through, and WIN HTC Smartphones!

Okay. 
Quick question! 
Do you live to eat or eat to live? 
Either way, we are bringing you an unbelievable contest which is the "Maxis Om Nom Nom Race". 
Exclusive for Nuffnang Bloggers, 
60 most creative bloggers will race against time to complete various food challenges all around Malaysia and win great prizes! 
Write a blog post titled “One Step Closer to the Maxis Om Nom Nom Race“, 
and tell us why you would love to be a part of this Maxis Om Nom Nom Race. 
60 best blog entries will be chosen to participate in Maxis Om Nom Nom Race 
and the attractive prizes to be won! 
There are 2 main prizes to be won. 
The 2 teams who earn the most points will win the following: 

1st Prize: 
A trip to Hong Kong 3 days 2 nights with 5 Star accommodation (for the winning team members of 4 pax) worth RM10,000- (And also 1 HTC Desire Z for each member) 

2nd Prize: 
4 x HTC 7 Mozart – 1 per winning member. 

All 60 participants will be rewarded with Maxis goodie bags. 
Hurry hurry! 
Do not miss this chance.
Contest ends on 12th January 2011. 
More detail Click Here to participate.

Wednesday, January 5, 2011

"GiveAway EdY : Awak Busuk!"

x pasal2 aku y busuk
hehe..
kn tag oleh fik
join GA nie:

 
kali nie en EDY buat GA busuk2 plak
hadiah kali nie perfume
so klu rasa2 diri tu busuk
bagus lah join GA nie

tapi aku selali je kn panggil busuk
sbb pakai perfume mahal
huhuhu..
enternity CK for women tu busuk ker??
dengki tul
tapi klu alang2 org nk bg,
kita terima je
kihkihkih

syarat telah diletakkan
pihak penganjur cakap syarat nyer kena tag sorang lelaki dan sorang lagi perempuan. 
so kali ni aku nak tag:
 
 
so hope korang pon menang gak ekk
hehehe..
untuk join sama, Click Here

A Magnolia Sherbet A Day Make My Smile More Beautiful

yum..yum..ais krem..sejuk..
first ais krem dikongsi bersama
perisa pelik
mangis??
heheh..
anyway sedap..
lembut je bila masuk mulut
magnolia sherbet adalah my sweet memory
bersama si dia
romantik
ais krem kecil dikongsi bersama
make my smile more bigger
setiap suapan aku akan tersenyum
melihat gelagat dia
kenangan yang dia cipta
khas utk ku
i wish more ais krem magnolia sherbet
segala masalah dapat dilupakn
seronok nye hidup
ais krem boleh buat kita jd gemuk
tapi magnolia sherbet rasa mcm yogurt
sihat utk badan
lebih byk mkn lebih byk kultur 
bagus2!!
sape2 boleh miliki nye
ada kt JJ taman u dah
agipon murah je
xrugi nk mcuba
mane lah tau
aiskrem nie boleh bg byk agi kenangan y manis bersama
so sweet dear
thanks.




Tuesday, January 4, 2011

Shopping Online

Shop in Jipaban today!

Ever wonder how wonderful it is if you can just do your shopping whenever you can, and where ever you feel like it? You don't have to worry if there is a parking lot, or would the mall be too crowded? Good news for all of you shopaholics out there; 

you can now bookmark 
http://www.jipaban.com/
and start shopping, where it provides you a whole new online shopping experience, 
just a few clicks on your mouse 
and you are done, 
no lining up at the cashier, 
no difficulty in squeezing yourself in the crowd to grab your favourite last piece! 

In Jipaban, you will find almost everything you are looking for in this online shopping mall, 
one thing for sure is that, 
it will be so convenient that you will come back for more, 
so sign up as a shopper with Jipaban today 
and start shopping right away! 
Do share this with all your shopaholic friends, till then, enjoy shopping at Jipaban! 

Nak Discounts tak?? Check it out!!

Massive discounts at the Celcom Everyone Sale today!

The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time, coinciding with the Christmas and New Year celebrations as well as school holidays. It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now!

For Celcom user who want to get this discount may fill the form at HERE. Enjoy your Celcom with more advantages. Stay tune with Celcom.

are you healthy today??

Find out how healthy you are today!

What about starting the new year with a healthy living lifestyle? Or a stress free balance lifestyle? Take the Nestle profiler test to a journey of self-discovery towards improvement.

Here’s how to discover a few simple truths and build towards a healthier and balanced lifestyle for a healthier year!

Click Here.

Take part in Astro PVR Change your Life Contest today!


Take part in Astro PVR Change your Life Contest today!

Check out Astro B.yond PVR where you can record all your favorite Astro shows and watch what you want, when you want them. Astro B.yond PVR has just made our lives easier! If you’d like to get an Astro B.yond PVR for yourself and take charge of your TV-viewing experience, we’ve got good news for you! Astro is holding a contest exclusively for you Nuffnang Bloggers where you could stand a chance to receive, enjoy and review an Astro B.yond PVR set, and even win a 3D/2N getaway to Sutera Harbour in Kota Kinabalu! Drop a comment on the blog post, and answer this question: “How Would Having Astro PVR Change Your Life?” and share to your friends and followers on this life changing experience! Don't forget to tag Astro FB @Astro if you're sharing on FB or @astroonline if you’re sharing on Twitter! Start sharing the contest today!

Celcom Great Sale

Redeem your discount tokens at Celcom Great Sale today!

Thinking of rewarding yourself with something awesome because you've been nice this year? Well, you deserve it! How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW! So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!

wow!!..for more detail, Check it Out Here.

Monday, January 3, 2011

Mari Terjah Blog Saya

hari nie ak tbaca segment nie
'mari terjah  blog saya' oleh 

 
kenapa aku beria2 suh korang terjah?
sbb aku nk ramai follower
nk tau le gak perkembangan org lain
org y ak follow byk
tapi xde y nk follow aku
huhhu
sedih nye..
ak tau blog aku xbest 
tapi akan jd best kle ada y baca

skrg nie hanye 11 org je follower aku
tu pon kwn2 kelas
tapi entry ak dh cecah 90 dah
dh lama ak buat blog nie
nie le blog first aku
cuba2 pastu terikat plak
klu seminggu xtulis blog rasa xlengkap
klu time xde internet tu
rasa nk nangis je
huhuhu..

thanks to IR yang sudi buat segmant mcni
so
i hope ramai lah yang sudi2 berkunjung ke blog saya
 
SELAMAT DATANG KE PENGUNJUNG BARU
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...